Älskade locktänger

En locktång måste vara en av världens bästa uppfinningar för långt rakt hår! Inget livar upp ett uttråkat hår så som en väl använd locktång. Men det finns ju väldigt många modeller att välja på.

Du kan knappast prova dem alla för att få reda på vilken som passar just dig och ditt hår. Vilken tång som gör bästa jobbet för dig beror på flera saker: vad har ditt hår för längd och kvalitet? Hur ofta lockar du ditt hår? Om ditt hår är skört och slitet ställer det större krav på locktången och du behöver också använda kompletterande hårprodukter i form av värmeskydd och formande gelé.

Det utförs tester på locktänger som kan vara vägledande för dig som vill köpa en. I Sverige testas dock ganska få modeller i förhållande till hur många som finns på marknaden. Det är alltså inte helt säkert att den locktång som utses till bäst i testet verkligen är det. Den kanske bara är halvbra. Om du ska välja locktång efter testresultat är det bättre att du tittar på de internationella testerna, där pålitligheten är bättre.

De flesta väljer att handla sin locktång online eftersom priserna är lägre än i butik. Det kan dock vara bra att komma ihåg att en riktigt bra locktång faktiskt är lite dyrare. Pris och kvalitet hänger ihop, men den behöver inte vara dyrare än nödvändigt. För de proffsiga tängerna får du ändå vara beredd att betala mellan 700-2000 kronor.

Ett annat bra sätt att få veta vilka locktänger som är bäst är att läsa kundrecensioner. Om du väger samman svenska och internationella tester med omdömen från kunder, som berättar om hur de upplever produkten får du den bästa vägledningen om vilken locktång du ska välja. Studera sedan lite tips för hur man använder locktången för bästa resultat.