Använda lösögonfransar

Jag brukar ofta använda lösögonfransar när jag vill göra mig lite extra fin, till exempel om det är fest på gång eller om jag ska på något finare event (annars brukar mascara räcka gott och väl). Lösögonfransar är inte bara enkla att använda – de är billiga också! Kolla t.ex. in de som finns på nätet. Många av mina vänner brukar gå till salonger för att limma på ögonfransar, men det tycker jag är onödigt. Det är dyrt och det sliter dessutom på de naturliga fransarna. Då är lösögonfransar ett bättre alternativ enligt mig. Nedan ska jag dela med mig av mina bästa tips för att skapa en snygg look med lösögonfransar!

Hitta ett bra lim

De allra flesta lösögonfransar är både bra och snygga, det är ofta limmet som brukar svika. Genom att investera i ett bra lim, gärna en större tub med duo-lim, kan du skapa en snygg look som dessutom håller hela kvällen. Tänk på att inte lägga på allt för mycket lim och låt limmet torka några sekunder innan du fäster fransarna. På så sätt kan du undvika att limmet smetas ut på ögonlocket och på dina naturliga fransar. Det kan även vara en bra idé att ta med sig lite extra lim om fransarna mot all förmodan skulle lossna under kvällen.

Kasta inte bort dem!

Mitt nästa tips är kanske det bästa av alla – släng inte fransarna efter att du använt dem en gång! Många gör det, men det är onödigt. Plocka istället av det gamla limmet (det gör du enkelt med en pincett eller med dina naglar) och förvara fransarna i en liten burk tills nästa gång du ska använda dem. På så sätt håller de längre och du kan använda dina favoritfransar gång på gång. Faktum är att många fransar till och med blir bättre efter att du använt dem en gång, då de format sig efter just ditt öga. Lycka till!