Botoxbehandling och vad det är

Det blir mer och mer populärt att göra botoxbehandlingar idag. Vad beror det på? Det kan bero på att kliniker, sköterskor och salonger erbjuder det i en allt större utsträckning än för bara ett par år sedan, eller kanske på den växande utseendefixering som breder ut sig i samhället. Möjligheterna att förändra och förbättra olika områden på kroppen ökar också, och det blir allt mer accepterat att göra en rynkbehandling eller läppförstoring, bara för att nämna några få insatser. Men vad är egentligen botox, och vad kommer det med för risker? Vad kostar det, och hur ont gör det? Jag har tagit reda på det.

Vad är egentligen botox?

Botox finns till för många olika ändamål, varav det allra vanligaste idag är att behandla rynkor, samt fina linjer i ansiktet med läkemedlet. De vanligaste rynkorna som får bäst resultat är horisontella pannrynkor, bekymmersrynkan mellan ögonen samt skrattrynkan i den yttre kanten av ögat. Botox är tillsammans med andra beprövade läkemedel är det mest effektiva när det kommer till att göra huden slätare och ge ansiktet ett lyft. Detta läkemedel ingår i butilinum-familjen, tillsammans med Vistabel, Azzalure och Dysport. Botox tar enbart bort rynkor påverkade av överaktivitet i ansiktets muskulatur, något som vi alla dessvärre får ta del av på grund av stress i vardagen.

Priser, smärta och kliniker

För att du ska få en bra utförd botoxbehandling krävs en legitimerad sjuksköterska eller läkare, eftersom att preparatet är svårt att hantera utan kunskap. Vänd dig därför enbart till kliniker och salonger där du vet att det är välutbildade personer som utför ingreppet, för att inte hamna i en knivig situation. Priserna varierar beroende på antal milliliter samt vilket område ingreppet gäller, rådfråga din klinik för detaljer. Du behöver inte räkna med någon särskild smärta vid en behandling med botox, varken under tiden eller efteråt, på sin höjd lite ömhet. Nackdelarna med botox är få och de enda negativa konsekvenserna är behovet av påfyllning efter tre månader, samt lätta blåmärken. Jag vill passa på att rekommendera Svenska Laseragenturen.