Dags att ta tag i sovrummet

Nu har det äntligen blivit dags för mig att ta tag i sovrummet och göra det lite extra mysigt. Sovrummet är ett av de viktigaste rummen enligt mig eftersom det är där du ska känna dig avslappnad och ladda om batterierna. Jag kommer för det första att köpa en ny, stor och härlig säng som jag kan sova gott i. Mitt tips för att göra det extra mysigt är att köpa flera härliga filtar, kuddar samt ett överkast som gör att sängen ser riktigt inbjudande ut. För mig är det också viktigt att ha lyxiga sängkläder som ger lite hotellkänsla.

Sovrummet – En lugn och harmonisk plats

För mig är det viktigt att jag kan slappna av i sovrummet efter en lång dag. Därför har jag valt att inte ha någon TV som stör min nattsömn. Jag vet att jag då bara kommer ligga uppe och kolla på serier eller annat när jag egentligen borde sova. Jag kommer dock investera i ett par bra högtalare så att jag kan lyssna på avslappningsmusik i samband med att jag ska sova. Ett tips från mig är också att investera i en så kallad ”wake-up light”. Med denna vaknar du av ett naturligt solljus som blir starkare och starkare.

Övriga detaljer

Vad ska jag då ha i mitt sovrum förutom sängen? Jag kommer att ha två stycken små bord vid sidan av sängen för avlastning. Jag kommer även lägga mycket tid på väggarna och sätta upp fina tavlor som jag tycker passar. En ny garderob står också på inköpslistan till sovrummet, samt en fluffig matta. När jag inreder sovrummet tänker jag mycket på känslan jag vill få varje gång jag kliver in där. När jag ser en möbel frågar jag mig, stämmer detta med den bild som jag har målat upp i huvudet? Om svaret är ja köper jag den.