Ekologisk hudvård från Sverige

Att ta hand om huden är en viktig del av mitt liv. Jag ser det som en investering för framtiden och väljer därför gärna ekologisk hudvård av hög kvalitet. Det är bättre både för mig själv och för omvärlden. Vad prioriterar du när du väljer skönhetsprodukter? Pris? Kvalitet? Ingredienser?

Upptäcker ett nytt märke!

Även om du har sina favoriter inom hudvård är det alltid roligt att upptäcka nya märken och produkter. Nyligen kom jag i kontakt med varumärket Gröna Gredelina för första gången. Det är ett svenskt företag som tillverkar ekologiska produkter för kroppen, men också för hemmet: som till exempel städprodukter och klädvård.

Gröna Gredelina är definitivt ett märke som jag kommer att använda mer i framtiden. Grundaren heter Lina Paciello och kommer från södra Italien. Därför kombinerar hon italienska värderingar, som tradition, hantverk och hög standard, med nordisk enkelhet, där allt onödigt skalas bort ur produkterna. Bara det som verkligen fyller en funktion lämnas kvar.

Gröna Gredelinas hudvårdsprodukter

Gröna Gredelinas kroppsvårdssortiment består bland annat av ett ganska stort utbud av aleppotvålar, som är en klassisk produkt i Medelhavsländerna. Deras aleppotvålar tillverkas för hand i Syrien på en bas av oliv- och lagerbärsoljor. Tvålarna finns i både fast och flytande form. Så härliga att ta med sig in i duschen för en stunds hemmaspa!

Och sedan då? Efter duschen smörjer jag gärna in mig med någon av Gröna Gredelinas kroppsprodukter, till exempel kokosolja eller sheasmör. Produkterna är ganska rika i konsistensen. De passar bland annat för torra knän eller armbågar, eller varför inte som hårinpackning? Ett annat tips är kroppsoljan på svart kumminfrö, som kommer i en praktisk sprayflaska.