Ibland måste man låna till renovering

En sak som är viktig att veta när det gäller renovering är att det alltid går åt mer pengar än vad man tror. Detta är något som jag har upptäckt själv. När jag behövde pengar för att renovera valde jag att ta ett lån för att täcka kostnaderna för arbetet och det går faktiskt att hitta många fördelaktiga lån idag. Dessutom kan man betala tillbaka dem snabbare. Jag betalade tillbaka hela summan när jag fick retroaktiv lönehöjning.

Hela processen gick väldigt smidigt. Det jag gjorde var att först jämföra olika långivare på nätet och sedan väntade jag bara in pengarna till bankkontot. Jag legitimerade mig med mitt BankID för att styrka att jag var jag och skickade iväg ansökan elektroniskt. Det tycker jag är jättesmidigt och det tog bara några minuter. Jag har ju i och för sig ett bra jobb och är fast anställd, så det kan ju ha påverkat också.

Jag fick en ganska bra ränta och jag fick välja mellan flera olika långivare. Det är otroligt enkelt att jämföra dem och självklart valde jag den lägsta räntan. När pengarna låg på kontot åkte jag iväg och shoppade inför renoveringen – sedan började det roliga. Jag har en rätt så bra lön men efter att alla räkningar är betalda och maten är inhandlad har jag inte särskilt mycket pengar kvar. En renovering kostar ju en del pengar, som sagt.

Omkostnader för renoveringar kan variera beroende på hur mycket arbete som ska göras men det handlar alltid om en hel del pengar som man kanske inte har. Jag hade inte det och då var det helt enkelt nödvändigt att låna pengarna. Jag betalade tillbaka dem snabbare än lånetiden var satt på och det var så skönt att få det ur vägen. Nu behöver jag inte tänka på att ha lånet tickande varje månad, vilket såklart är väldigt positivt.