Inreda det nyrenoverade huset

Nu är det äntligen dags att inreda mitt nyrenoverade hus. Under hela ombyggnationen har jag varit med och sett hemmet växa fram. Jag har funderat över färgval och på vilka detaljer som jag vill ha och var. Nu kan det roliga äntligen börja! Att köpa allt nytt är varken bra för min ekonomi eller för miljön så jag försöker att återanvända flera av möblerna som jag hade tidigare. Istället försöker jag måla om och addera detaljer som kuddar, växter, plädar och gardiner. Varje rum får sin speciella prägel men jag vill att hela hemmet ändå ska ha en röd tråd.

Hemmets hjärta

Det sägs ju att kökets är hemmets hjärta och så har det nu blivit hos mig. Själva arbetsdelen delas av mot matdelen med hjälp av en stor bardisk. Jag har valt att bygga in vitvarorna och fronterna har samma luckor som övriga skåp för att det ska bli enhetligt. Luckorna är vita med en ram, vilket är klassiskt och tidlöst. Jag hade verkligen problem med att välja kakel eller annan stänkskiva men till slut blev det liggande kakelplattor. För att det inte skulle bli för vitt valde jag mörka bänkskivor. Det härligaste är de stora arbetsytorna som gör att jag kan breda ut mig.

Färgval i sovrummet

I sovrummet valde jag en ljus och varm grå nyans på väggarna. Den passar bra till djupare och ”smutsigare” färgtoner som jag gillar. Nu i början tänkte jag ha kuddar i djupblått och gammelrosa. Någon grå kudde får nog också ingå för att plocka upp färgen på väggarna. Vad tror ni om det? Jag tycker om linnelakan och investerar hellre i få uppsättningar med bra kvalitet än flera som endast tål några tvättar. Jag ska också ha en fåtölj och en läshörna i sovrummet men där väljer jag fortfarande vilken typ av lampa som jag ska ha i hörnan.