Måla om i sovrummet – men ska det vara mörkt eller ljust?

Funderar du på att måla om i ditt sovrum, men vet inte vilken färg du ska välja? Sovrummet är en viktig del av hemmet och eftersom du ska spendera varje natt där bör du trivas i miljön. Färgen på väggarna har såklart stor effekt på den övriga atmosfären i rummet. Därför bör du lägga extra vikt vid att hitta en färg som passar ditt hem och de önskningar du har. Nedan ska vi ge dig våra bästa tips på hur du väljer färg till sovrummet och vad som är viktigt att tänka på för att du ska trivas så bra som möjligt. Holmgrens färgbutik i Nyköping ger dig tips för sovrummet.

Mörka väggar skapar mysig känsla

Om du är ute efter en mysigare känsla i ditt sovrum kan mörkare väggar vara något för dig. Genom att välja en mörkare färg, till exempel mörkt blå, grå eller grön, kan du skapa en dunkel atmosfär som kan få dig att känna dig mer avslappnad när det är dags att sova. Dock bör du undvika mörka väggar om du har ett sovrum som släpper in lite ljus från början. Då är det lätt att mörka väggar gör rummet alldeles för mörkt. Var även noggrann med belysningen när du väljer att måla om sovrummet i en mörk färg. Se till att rummet kan ljusas upp om det behövs.

Ljusa väggar ger energi och ljus

Genom att måla väggarna i sovrummet med ljusa färger, som till exempel vitt, ljust grått eller beige, kan du skapa en fräsch och energisk atmosfär. Kroppen mår bra av ljus och genom att låta dagsljuset reflekteras på vita väggar kan du skapa ett livfullt rum. Om rummet är mörkt från början är ljusa färger på väggarna att rekommendera för att få rummet att verka större. Undvik dock att ha allt i vitt om du inte vill att sovrummet ska få en personlig känsla. Mixa gärna olika ljusa färger för att skapa spännande kontraster och djup i rummet.