Skapa en myshörna

När jag vill mysa hemma går jag till min egenskapade myshörna där jag har TV, spelkonsol och Netflix färdiginstallerat. Det enda jag behöver göra är att starta igång TV:n och slappa i soffan. Den inhandlade jag förresten på en loppis för några veckor sedan och jag fick ett väldigt bra pris på en gammal soffa från IKEA som var välvårdad. Modellen heter Ektorp och den är otroligt bekväm och passar alldeles perfekt att ligga i.

En myshörna behöver självklart även belysning. Jag använder tända ljus för att få en skön stund för mig själv. Inga distraktioner eller buller, utan bara en stund där jag kan reflektera över dagen som gått eller titta klart på en TV-serie. Fördelen med Netflix är att jag kan fortsätta där jag slutade titta och jag kan även se flera avsnitt på raken. Visst, det kan låta som att jag latar mig men ibland måste man unna sig.

Andra saker som jag har investerat i när det gäller min myshörna är stora och sköna kuddar. Dessa använder jag i soffan medan jag slappar, tittar på TV eller lyssnar på musik. Ibland somnar jag i soffan och då det är skönt och mysigt med något stort och mjukt att bulla upp sig mot. Det ska vara en hög mysfaktor i hemmet enligt mig och det är inget fel med att ta det lugnt ibland.

Vi stressar så himla mycket i dagens samhälle och jag kan tycka att det är lite onödigt med all stress. En myshörna är även personlig så det som passar för mig kanske inte passar för dig. Mina tips är dock att investera i någon skön plats att sitta och ligga i och belysa rummet med dunkelt ljus så att det inte blir skrikigt och jobbigt för ögonen. Sedan är det bara att antingen ta det lugnt eller syssla med någon trevlig hobby.