Sova gott i sovrummet

När jag sover vill jag ha det så tyst och bekvämt som möjligt så jag tänkte att jag skulle ge några tips på hur du kan få till en god natts sömn. Det finns mycket som kan distrahera när du ska sova. Det första steget är att eliminera allt detta. Ljus från datorn och ljud från TV:n kan vara störningsmoment som du först och främst måste tänka på. Välj deras placering så att de inte är vända mot sängen, särskilt om du bor med någon annan. Då kan du få en god nattsömn även om din sambo eller partner tittar på TV.

Valet av säng och sängkläder

Något som är givet när det gäller en god sömn i sovrummet är att ha en så bekväm säng som möjligt. Den bör dessutom vara stor nog för dig att vända och vrida på dig under natten. Sedan är valet av sängkläder, kuddar och täcke också viktigt. Själv använder jag dunkuddar, detta eftersom jag tycker de är skönast. Dessutom andas de och blir inte lika klibbiga som andra kuddar kan bli, särskilt om du svettas mycket under natten. Täcket är också viktigt. Det ska värma kroppen samtidigt som det inte ska göra dig allt för varm medan du sover.

Ytterligare tips

När jag sover vill jag ha det så fluffigt som möjligt. Det får jag med hjälp av duntäcken och dunkuddar. De håller även länge och har en bra förmåga att få bort fukt från kroppen. Detta är extra viktigt när det gäller nattsömnen eftersom du inte vill vakna mitt i natten för att du svettas. Dun isolerar väldigt väl och det har jag personlig erfarenhet av då jag har testat många olika material. Jag brukar även lyssna på lugnande musik som jag sätter på för att somna in. Jag har en timer som stänger av högtalaren efter en timme för att inte störas när jag väl har somnat.