Superenkla och goda desserter

Vad vore en god måltid utan en härlig dessert? Inget, såklart! Jag har några favoriter som jag återkommer till, den gemensamma nämnaren för dem är såklart choklad. Men jag tänkte börja med en fräsch fruktsallad som alla mina gäster älskar och jag också, för den är så enkel att tillaga. Ännu bättre är att den går att variera hur mycket som helst. Behövs det ens recept för fruktsallad, kanske du tänker. Egentligen inte men ett tips är två ingredienser som höjer fruktsalladen till skyarna, nämligen pressad citron och riven ingefära. Blanda med valfri frukt, låt marinera ett par timmar och servera kyld med en god vaniljglass. Succé!

Choklad, choklad

Jag lovade dig choklad och här kommer det, även om vi här ska fortsätta på det nyttiga spåret. Här är en chokladmousse med färre kalorier än du någonsin har ätit tidigare. Välj ut den mognaste bananen i fruktskålen. Mixa den med en lite mer lagom mogen avokado plus tre matskedar kakao. Servera i vackra skålar med ytterligare lite skivad banan och några hackade hasselnötter på toppen. Kanske en klick vispad grädde till eller lite riven choklad om du känner för det. Ett kul tips: fråga dina gäster om de kan gissa sig till den hemliga ingrediensen. (Rätt svar: avokado!)

Mint + choklad = sant!

Det här receptet är inte lika nyttigt som de två föregående men lika enkelt och gott! Nu måste vi göra lite förberedelser i form av att köpa en ask After Eight och dra av pappret på fyra av dessa godbitar. Resten av asken… ja, det är upp till dig! Låt de fyra chokladplattorna smälta i 4 dl vispgrädde och låt koka upp som hastigast. Ställ in i kylskåpet över natten och vispa sedan upp grädden. Till serveringen behöver du också några maränger som du krossar i stora bitar. Varva sedan chokladgrädde med krossade maränger och färska hallon i fyra glas. Dekorera med en After Eight i varje glas. Mums!