Tänk på det här för att lyckas med bildtårtan

En bildtårta är en stämningshöjare på eventet, och det är dessutom ganska enkelt att fixa. Men det finns några saker som är viktiga att tänka på för att lyckas med den.

1.      Välj en högupplöst bild

Om du väljer att ladda upp en egen bild så bör den vara högupplöst. Du kan ha tårtans storlek i åtanke – är det en tårta i många bitar så kan du behöva ganska hög upplösning för att det ska se bra ut. Köper du en bildtårta online så brukar mått anges i processen när du laddar upp bilden.

2.      Rätt storlek på bilden

En annan faktor är storleken på bilden. Tänk på att den kan komma att beskäras och att vissa delar av bilden kanske inte kommer att synas. Väljer du en rektangulär tårtbild men laddar upp en kvadratisk bild, så krävs det att man zoomar in, och att vissa delar av bilden försvinner, för att den ska fylla hela rektangeln. Köper du på nätet kan det finnas möjlighet att förhandsgranska detta, så att du kan vara säker på att inget viktigt i bilden försvinner.

3.      Tydligt motiv

Det här är givetvis subjektivt, men många skulle nog skriva under på att enklare bilder med tydliga konturer är det som gör sig bäst på en bildtårta. Är det en bild med många detaljer finns risken att alla detaljerna inte riktigt framkommer.

Det kan helt enkelt bli lite svårt att se vad som händer på tårtan – och det får gärna synas lite på avstånd så att alla på festen kan se ordentligt.

4.      Rätt tema

Är tårtan till ett bröllop? Eller en födelsedag? Välj ett motiv som stämmer överens med temat på festen. Uppskattat brukar vara en bild på den som fyller år, eller på brudparet som ska gifta sig. Är du duktig med bilredigeringsprogram kan det vara en idé att sy ihop en bild som gör att den passar ännu lite bättre med temat än vad den redan gör.

Ett annat alternativ kan vara att välja ett motiv av något som mottagaren tycker om. Det skulle till exempel kunna vara följande:

  • En favoritartist
  • Ett husdjur
  • Ett minne av något som betyder mycket.

Det finns även mängder av färdiga motiv för tårtbilder att välja mellan. Kanske kan du hitta en figur eller en artist här som kan uppskattas av mottagaren?