Torkad vattenmelon

Jag har en husgud! Hon heter Vicci och driver Fix It Yourself både på Facebook, Instagram och sin egen hemsida. (hon har även sidan mammasanningar på som är en helt fantastisk sida som skänker så mycket tröst) Hon är så påhittig och ger så mycket inspiration i allt hon visar.

Jag testar massor av det som hon tipsar om. Både pyssel och recept. Så en dag såg jag att hon hade torkat vattenmelon. Det måste testas tänkte jag som ändå hade vattenmelon hemma.

Man skär eller hyvlar vattenmelon i skivor som man sedan lägger på en plåt och stoppar in i ugnen. Ca 70 grader och i många timmar. Tror mina var inne i ca 4 timmar innan det var redo att tas ut. Jag satte också in en sked så att ugnsluckan inte stängdes helt.

Det slutar med väldigt tunna, skrumpna skivor vattenmelon som man kan äta som godis. Jag tyckte det var så gott! Först smakade det ingenting men efter att tuggat lite så kommer melon smaken och dessutom kunde man tugga på dom ett tag innan dom försvann. Sonen var inte riktigt lika förtjust men jag kommer absolut att göra det igen!