Vårsemester i Berlin!

Nu är resan bestämd och bokad! Jag är superpeppad!! I mitten av april åker Nicklas och jag på en liten bilsemester till Berlin. Eftersom vi bor i Lund så klarar vi att köra hela vägen på en dag, men det kommer nog kännas i kroppen att sitta i bilen så länge. Jag tror det skulle ta sju eller åtta timmar att köra dit. Vi kommer i och för sig åka två timmar med färjan mellan Gedser och Rostock så det blir en ordentlig rast från bilåkandet.

I Berlin ska vi bo nära Tiergarten. Hoppas det är varmt och soligt vårväder så att vi kan ta en skön promenad i parken. Jag skulle också vilja kolla upp några bra restauranger och när man är i Berlin måste man ju såklart äta en riktig döner. Shoppingen finns ju såklart på Kurfürstendamm som ligger ungefär 20 minuters promenad från vårt hotell. Det är en ganska exklusiv shoppinggata så det kanske inte blir så många klädesplagg som åker hem med oss därifrån. Men det är kul att fönstershoppa också!

På hemvägen ska vi stanna en natt i en liten stad som heter Waren. Det var ett tips jag hittade på Bilsemester.net, samma hemsida som vi hittade bästa färjan på. Men det håller vi lite öppet tills vi vet hur vädret kommer bli. Det känns inte riktigt värt att stanna där om det är jättedåligt och kallt väder. Annars verkar det vara en jättemysig stad som ligger vid en sjö. Perfekt belägen på vår resväg hem till Lund.