Vet mer om att skaffa abonnemang för hemstädning

Funderar du på att anlita en firma för hemstädning? Vissa väljer att anlita när behov finns, vid enstaka tillfällen. Andra väljer att skaffa ett abonnemang, så att städningen sköter sig lite mer av sig självt. Om det sistnämnda är något du funderar på, så kan du få en snabb överblick i den här texten.

Se om firman är något för dig genom en provstädning

En bra idé innan du skaffar ett löpande abonnemang är att börja med en provstädning. På så vis kan du kontrollera att du är nöjd med firman och städningen. Det är bra att titta lite extra på följande:

  • Noggrannhet. Var städningen noggrant utförd? Eller hittar du smuts i vrår och hörn? Kontrollera städningen och bedöm själv om du är nöjd eller inte, eller om du vill testa en annan städare att eventuellt skaffa ett löpande abonnemang hos.
  • Kommunikation. Hur var kommunikationen med firman och medarbetarna? För många är det viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och trevligt sätt med sin städfirma.
  • För många är det viktigt att städfirman kommer på utsatt tid och är klara inom den tid som uppges. Hur väl det fungerar i praktiken kan variera lite mellan olika firmor – därför kan det vara bra att titta lite på punktligheten när du låter en provstädning göras hos dig.

Att beställa löpande hemstädning

Om du beställer löpande hemstädning kommer städaren på utsatt tid och gör det jobb som ni har kommit överens om. En fördel är att städfirman snabbare vet vad som ska göras nästa gång och kan göra jobbet effektivt – både vad gäller tiden, men också vad gäller själva städarbetet. Genom att lämna nycklar kan firman komma när du är på jobbet, så att det är skinande rent när du kommer hem.

Så hur gör man när man är bortrest? Städbehovet minskas givetvis drastiskt. Det brukar inte vara något problem att avboka enstaka tillfällen med de allra flesta städfirmor – under förutsättning att du säger till en liten bit i förväg. För att vara säker på att du kan avboka enstaka tillfällen bör du prata med firman om det innan du beställer ett abonnemang.

Snabbt om att beställa löpande hemstädning:

  • Beställ provstädning. Beställ en provstädning och bedöm firmans kommunikation, punktlighet och hur väl städningen utförs.
  • Löpande hemstädning är billigare per städning och gör det också enklare för firman att arbeta effektivt.
  • Avboka enskilda tillfällen. De allra flesta firmor har inga problem med att du avbokar enstaka tillfällen, givet att du ger dem lite varsel.